En svet. Zero waste. #MoveTheDate!

Dan prekoračenja Zemljinih virov je neprijeten opomnik, da živimo daleč prek svojih zmožnosti. Izračuni kažejo, da je bil leta 2023 ta prag presežen že 2. avgusta. To je datum, do katerega človeštvo v enem letu porabi vse naravne vire, ki jih lahko zagotovi naš planet. Nemčija kot industrijsko razvita država je na primer ta mračni mejnik dosegla še prej, 4. maja!

V podjetju Interzero nismo pripravljeni gledati, kako svet še naprej izkorišča svoje vire. Nasprotno, prizadevamo si ustvariti svet brez odpadkov, v katerem lahko vire, ki so nam na voljo, uporabljamo na trajnosten in odgovoren način. Naše “rešitve brez odpadkov” vsak dan dejavno prispevajo k podnebnim ukrepom in pomagajo zagotavljati varnost oskrbe za prihodnje generacije. Skupaj z našimi zaposlenimi, strankami in partnerji si močno prizadevamo, da bi korak za korakom še bolj odmaknili dan presežka Zemljinih virov.

“Ponosni smo, da strankam in partnerjem vračamo bistveno več sredstev, kot jih porabimo. Sedem minut in 16 sekund presežnih prihrankov je za nas izhodišče in spodbuda za nadaljnjo širitev naših dejavnosti.”
Sebastiaan Krol
generalni direktor, Interzero Circular Solutions

 

 

Pridružite se našemu gibanju in zmanjšajte svoj ekološki odtis, saj je ukrepanje proti podnebnim spremembam ekipni šport.

Kot podjetje lahko izboljšate svojo trajnostno uspešnost, odpornost, dolgoročne priložnosti za dobiček in ugled, če se odločite za trajnostno upravljanje materialov v zaprtem krogu. Kot posameznik lahko vsak dan z majhnim, a pomembnim prispevkom zagotovite, da bo naš planet še naprej imel dovolj zraka za dihanje.