O nas

Delujemo na področju krožnega gospodarstva, preprečevanja nastajanja odpadkov in ohranjanja naravnih virov.

Z uporabo naših rešitev za svet brez odpadkov lahko uspešno oblikujete krožno gospodarstvo prihodnosti.

Zapiramo zanke, ustvarjamo dodano vrednost: Kot eden od vodilnih ponudnikov celovitih okoljskih storitev svojim strankam pomagamo pri preprečevanju nastajanja odpadkov, zagotavljanju surovin in znatnem izboljšanju njihovega trajnostnega ravnovesja. Učinkovito kroženje surovin v zaprtem krogu t.i. closed loop ponuja ogromno priložnosti – za naše okolje, gospodarstvo in družbo. Smo eden od pionirjev recikliranja, saj ima naše podjetje več kot 30 let izkušenj z razvojem in izvajanjem uporabnih rešitev za preprečevanje in recikliranje odpadkov. Trenutno postavljamo nove standarde kot mednarodni ponudnik celovitih okoljskih storitev – in skupaj z našimi partnerji pospešujemo preobrazbo v krožno gospodarstvo, ki ohranja vire.

Odkar je bilo leta 1991 ustanovljeno prvo podjetje, smo v Skupini Interzero zagotovili integrirane storitve po meri več kot 50.000 poslovnim partnerjem iz vseh industrijskih sektorjev in ustvarili letni prihodek iz prodaje v višini okoli 1,05 milijarde evrov. Skupina zaposluje 2.000 ljudi na 40 lokacijah v 10 državah. Skupaj se osredotočamo na znanje in izkušnje s področja recikliranja za skupno vizijo prihodnosti brez odpadkov.

2.000

zaposlenih

1.05

Miliarde € letnega prometa

32

let izkušenj

10

držav

40

lokacij

50.000

zadovoljnih strank

Kako vam lahko pomagamo:

  • Okoljske rešitve po meri                                                        
  • Celovit portfelj storitev
  • Več kot 30 let izkušenj v industriji
  • Trajnostna strategija po meri
  • Inovativni pristopi k recikliranju
  • Nagrajeni sekundarne surovine

Področja našega delovanja

Nakup in prodaja sekundarnih surovin

Inovativne rešitve za recikliranje

Surovine, pridobljene z recikliranjem, dajejo podjetjem priložnost, da ponovno razmislijo o procesu izdelave svojih izdelkov. Zmanjšajo namreč lahko tako stroške kot vpliv na okolje. Organiziramo vračilo in recikliranje embalaže ter pripravimo surovine v tržno usmerjeni kakovosti, v skladu z zahtevami kupcev.

Več informacij

Vaš partner za ravnanje z odpadki

Posamezne rešitve prinašajo maksimalen uspeh – tudi pri odstranjevanju in ravnanju z odpadki podjetij. Te oblikujemo s pomočjo inovativnih pristopov – trajnostno, celovito in učinkovito.

Več informacij

Krožne rešitve, za zapiranje materialnih zank

Kupcem pomagamo, da prevzamejo odgovornost za svoje izdelke in njihov vpliv na okolje – s prilagojenimi krožnimi in povratnimi logističnimi sistemi, novimi poslovnimi modeli in optimalno kombinacijo naših storitev ter strokovnega svetovanja.

Več informacij

Rešitve za optimizacijo delovnih prostorov

Omogočamo učinkovito in uspešno ravnanje z odpadki in zgradbami, v obliki individualnih rešitev. S tem našim strankam pomagamo, da svoje nepremičnine nadaljnje razvijajo v skladu s krožnim gospodarstvom.

Več informacij
Vpis v ARSO evidenco

Mednarodne rešitve

Da bi krožno gospodarstvo izvajali po vsej državi, delamo na mednarodni ravni, ponujamo poglobljene okoljske nasvete in optimiziramo rešitve za odstranjevanje odpadkov.

Več informacij

Zgodovina - ključni mejniki

1991: Začetek Skupine. Prva družba se je na začetku osredotočila na izboljšanje recikliranja odpadne embalaže. Interzero je nato začel širiti svojo ponudbo kot globalni ponudnik integriranih okoljskih storitev, pri čemer je postavil svetovne standarde za preprečevanje nastajanja odpadkov, visokotehnološko razvrščanje in inovativne rešitve recikliranja.

1997: Storitvena dejavnost podjetja Interzero se začne širiti v druge države z ustanovitvijo avstrijske podružnice in sistemskega upravljavca – podjetja Interzero Austria GmbH. V naslednjih letih pride do nadaljnjih širitev v druge evropske države.

2000: Z rešitvijo Repasack je Interzero ponudil edinstven vseevropski sistem za prevzem in recikliranje papirnatih vrečk. S svojim nagrajenim projektom Eco Dragon, projekt za zbiranje praznih kartuš za tiskalnike v šolah in vrtcih, se je družba vključila v okoljsko izobraževanje.

2005: Podjetje Interzero začne ponujati storitev sprejema odpadne embalaže za enkratno uporabo za pijače. Danes upravljamo en mobilni center in deset stacionarnih centrov za štetje embalaže.

2006: Družba Interzero je postala prva na trgu, ki je prejela državno licenco za storitve recikliranja po nemškem dualnem sistemu. Ob ustvarjeni konkurenčnosti na trgu, je družbi uspelo bistveno povečati stopnjo recikliranja odpadne embalaže.

2007: Leto združevanja RTE: Interzero je vzpostavil inovativno rešitev združevanja za tranzitno embalažo.

2008: Interzero se je pridružil Skupini ALBA, strokovnjaku za recikliranje in dobavitelju surovin, s čimer je svoji ponudbi dodal koncentrirano znanje in izkušnje Skupine.

2009: Recikliranje plastike v zaprtem krogu: Interzero je razvil t.i.Recycled-Resource, večkrat nagrajen proces za recikliranje plastike.

2011: Vedro za barvo blagovne znamke Baumarkt je prvi izdelek na trgu, izdelan iz materiala Procyclen, reciklirane plastike, ki ga je razvil Interzero. Material, uporabljen za vedro, je skoraj 100-odstotno proizveden iz plastičnih odpadkov, zbranih v različnih nemških sistemih za recikliranje.

2013: Podjetje Interzero objavi svoje prvo poročilo o trajnostnem razvoju, ki podrobno in sistematično predstavi, kako v podjetju oblikujejo tako svoje procese kot tudi projekte za stranke, da so hkrati ekološko in družbeno usmerjeni. Poročilo predstavlja ključne spremembe in podatke od leta 2010 do 2012 in je v skladu z mednarodno veljavnimi smernicami pobude za globalno poročanje (GRI).

2015: Podjetje Interzero povečuje obveščanje o trajnostnem razvoju in začne izdajati letno revijo na temo trajnosti. Publikacija, ki jo urejajo novinarji, predstavlja primere najboljših praks trajnostnega razvoja znotraj podjetja Interzero in pri sodelovanju s strankami.

2016: Interzero je praznoval 25. obletnico uspešnega delovanja. Zahvaljujoč zaupanju svojih domačih in mednarodnih poslovnih partnerjev so do sedaj vrnili več kot 15 milijonov ton rabljene embalaže v krog surovin, s čimer so prihranili dragocene primarne vire. Odprl se je nov center za recikliranje plastike v Mariboru, Slovenija, in ustanovilo podjetje Encory, ki deluje na področju ponovne uporabe in predelave avtomobilskih delov, v katerem imata skupini BMW in ALBA vsaka po 50-odstotni delež.

2017: Spletna trgovina brandused.com postane aktivna: rabljena, prenovljena oprema IT ali novi, neuporabljeni tehnični izdelki iz prodaje podjetja ali prodaje skladišč se prodajajo končnim kupcem, da bi oprema dobila drugi življenjski cikel.

2018: Inštitut Fraunhofer UMSICHT je že 11. zapored dokazal pozitivne učinke krogotoka materialov, ki jih je mogoče reciklirati. Poleg tega lahko podjetja od leta 2018 optimizirajo možnost recikliranja embalaže na podlagi nove, znanstveno utemeljene metode “Made for Recycling”. Poleg tega je bilo leta 2018 med podjetji Interzero in Saubermacher AG ustanovljeno skupno podjetje SIMPLi RETURN GmbH , prvi sistem za prevzem in recikliranje litij-ionskih baterij.

2019: Pravočasno ob začetku veljavnosti nemškega zakona o embalaži, 1. januarja 2019: Po uspešnem zagonu spletne trgovine za licenciranje embalaže Lizenzero poleti 2018 je Dual System Interzero (DSI) na voljo distributerjem embalaže vseh velikosti, s prilagojenimi rešitvami.

Interzero svojo ponudbo storitev širi tudi na mednarodni ravni in je s svojimi okoljskimi storitvami prisoten v AvstrijiSlovenijina Poljskem Hrvaškem, Češkem in v Italiji.

2022: Interzero odpre še podjetje za okoljske storitve v Srbiji.

Circular solutions