Resources SAVED by recycling: Zaščita podnebja črno na belem

S svojim delom skupaj z našimi kupci prispevamo k ohranjanju dragocenih virov in varovanju podnebja. Priznani Fraunhoferjev inštitut za okoljsko, varnostno in energetsko tehnologijo UMSICHT v rednih študijah s številkami utemeljuje pozitivne učinke Interzero misije.

Naša letna študija »resources SAVED by recycling« prikazuje, kako recikliranje v veliki meri razbremeni okolje in pomembno prispeva k zagotavljanju surovin. Impresivne številke pripomorejo k pojasnjevanju prednosti recikliranja in podarjajo pomembnost krožnega preoblikovanja gospodarstva. V sodelovanju s Fraunhofer UMSICHT zato vsako leto pripravimo celovito oceno življenjskega cikla in natančne ocene prihrankov virov in izpustov toplogrednih plinov.

Po tem je Interzero samo v letu 2021 v Nemčiji, Avstriji, na Poljskem, v Italiji, na Hrvaškem in Sloveniji prihranil preko 12,5 milijona ton primarnih surovin z recikliranjem okoli 1,8 milijona ton materialov. Hkrati bi lahko prihranili približno 1 milijon ton toplogrednih plinov.

“Od oblikovanja izdelkov, ki jih je mogoče reciklirati, do trajnostne uporabe: Za uspešno krožno preobrazbo morajo vsi, ki so vključeni v vrednostno verigo, stopiti skupaj.”

Dr. Ing. Markus Hiebel
Vodja trajnostnega razvoja in upravljanja z viri Fraunhofer-Institut UMSICHT

12545.215

Interzero je prihranil 12,5 milijona ton primarnih virov z recikliranjem 1,8 milijona ton materialov, ki jih je mogoče reciklirati.

978.256

Interzero je z recikliranjem prihranil 1 milijon ton emisij toplogrednih plinov.

2123.289

Z recikliranjem elektronskih naprav smo prihranili dobra 2 milijona ton primarnih surovin.

574.855

Podjetje je predelalo 575.000 ton papirja, lepenke in kartona ter s tem prihranilo okoli 183.000 ton izpustov toplogrednih plinov.

366.897

Več kot 365.000 ton odpadnega stekla bi lahko reciklirali, s čimer bi zmanjšali uporabo primarnih surovin za 800.000 ton.

355.529

Podjetje je recikliralo več kot 350.000 ton plastike in s tem ohranilo več kot 1,2 milijona ton primarnih surovin.

„resources SAVED“- Certifikati za naše stranke in partnerje

Trajnostna prednost v konkurenci: V sodelovanju z Interzero izboljšujete svoj ekološki odtis in krepite vez s strankami. Prikažemo vam količino primarnih surovin in toplogrednih plinov, ki ste jih prihranili v sodelovanju z nami, v vašem individualnem certifikatu “resources SAVED”.

Transparentnost ni le temeljna vrednota za nas, ampak jo zelo cenijo tudi naše stranke in partnerji. Kot dolgoletni partner se podjetje Bag Company zavzema za uspešno sodelovanje. »Interzerov certifikat »resources SAVED« odraža naš prispevek k varstvu podnebja,« pravi Roland Gartner, generalni direktor podjetja Bag Company, specialista in vodilnega na trgu za embalažo na prodajnem mestu, ki proizvaja in dostavlja vso embalažo na podnebno nevtralen način od leta 2017. “Je pomemben del sestavljanke, ki prispeva k uspehu naših podjetniških dejavnosti in je zato bistveni del naše dokumentacije o trajnosti.”

Zloženka o študiji "resources SAVED by recycling" 2021

Prenesite

Kontakt

info@interzero.si