Zaprite zanke in s tem prihranite

Integrirano upravljanje materialnih tokov – vaša konkurenčna prednost

Ker je surovin vedno manj, materiali pa dražji, postaja operativno upravljanje materialnih tokov za podjetja vse bolj pomembno. Interzero strokovnjaki razvijajo celovite koncepte ravnanja z odpadki za maloprodajni, industrijski in storitveni sektor z namenom zmanjšanja pretoka materiala v proizvodnji, zmanjšanja vpliva na okolje in vrnitve uporabljenih surovin v poslovni cikel.

Proizvodni odpadki, organski odpadki, nevarne snovi, dotrajana transportna embalaža – številne vrste odpadkov so polne potenciala z vidika virov in prihranka stroškov. Ne glede na to, ali ste velika korporacija, majhno ali srednje veliko podjetje, se splača pozorno pogledati, koliko odpadkov ustvarite, in jih zmanjšati na absolutni minimum. Specializirani strokovnjaki podjetja Interzero vam v okviru krožne rešitve pomagajo z natančno analizo vaših materialnih tokov in zagotavljanjem doslednega ločevanja različnih vrst odpadkov. S tem je sortiranje hitrejše in enostavnejše, poveča se vrednost posameznih frakcij odpadkov in olajša recikliranje surovin, ki jih vsebujejo odpadki.

S sodelovanjem s približno 800 certificiranimi podjetji za recikliranje lahko Interzero razširi svoje storitve izven proizvodnih obratov in prostorov podjetja na celotne mreže podružnic in delavnic v maloprodaji in industriji. Namesto kupovanja se sekundarne surovine ponovno uporabijo v lastnih proizvodnih procesih podjetij.

Na primer, avtomobilske skupine trenutno prodajajo odpadno kovino iz lastne proizvodnje, nato pa morajo hkrati kupiti svežo kovino. V teh primerih Interzero prevzame odgovornost za obdelavo materiala in logistiko, s čimer zagotovi, da ostanejo surovine v lasti stranke. Rezultat je zaprta zanka recikliranja materiala, ki se nenehno začenja znova.

Donat Interzero zanka

Koncept zaprte odpadkovne zanke

Interzero, Alpla in Donat so v Sloveniji uspešno implementirali koncept zaprte odpadkovne zanke, ki podjetju Atlantic Droga Kolinska omogoča, da svojo odpadno embalažo ponovno uporabijo tudi po tem, ko jo potrošnik zavrže. Interzero v sistem popolnega kroženja (do zelenega za zeleno) zagotovlja določene količine odpadne PET zelene plastične embalaže, jo s pomočjo partnerjev reciklira ter tako ustvari novo 100-odstotno reciklirano plastenko. Kakovost in količina pridobljenih recikliranih surovin je namreč neposredno odvisna od kakovosti dela z izdelkom v vsaki etapi njegovega življenjskega kroga – od nabave in zasnove izdelka do trženja, uporabe in na koncu recikliranja odpadnega materiala.

Za vsa vprašanja o ponudbi kontaktirajte našo prodajno ekipo!

info@interzero.si

T +386 1 560 92 02

Kontakt