Pomembnosti premišljene ponovne uporabe odpadkov in predelavo le-teh v novo surovino se vse bolj zavedajo tudi podjetja, ki želijo delovati okolju prijazno in hkrati želijo ekonomično razpolagati z vse bolj omejenimi naravnimi viri. Podjetje, ki za svoje izdelke potrebuje embalažo, lahko to izdela ali iz naravnih virov ali pa reciklira že uporabljeno embalažo. Interzero zavrženo embalažo s pomočjo močne mednarodne mreže zbere in jo predela v novo surovino, ki jo podjetja lahko ponovno uporabijo v svoji proizvodnji.

Taka reciklirana surovina ne ogroža naravnih virov, kar je ključno, če želimo vsaj ohraniti naše okolje. Interzero lahko vsakemu podjetju priskrbi vse vrste reciklirane surovine ter hkrati vodi celotno stanje količin surovin, da se zagotavlja preglednost in transparentnost odpadnih materialnih tokov.

Kot pionir na področju recikliranja plastike v Evropi, smo v Sloveniji za priznano mednarodno znamko čistil razvili edinstveno trajnostno zero waste rešitev, ki je podrobneje predstavljena na prikazani grafiki. To pomeni, da lahko slovenski potrošniki uživajo v čistilnih sredstvih, ki so izdelani na rastlinski osnovi in so obenem zapakirani v embalaži, ki je narejena iz 100% recikliranih surovin. Tako ta priznana blagovna znamka živi moto podjetja Interzero: nič ne gre v nič.

Pri Interzero Slovenija smo tako v celotni Evropi postali pomemben posrednik na področju zagotavljanja sekundarne surovine iz odpadne PET embalaže. V zadnjih dveh letih smo našim strankam zagotovili preko 19k ton reciklirane PET embalaže, kar kaže na to, da se vse več podjetji vse bolj zaveda pomembnosti trajnostnega poslovanja.