V podjetju Interseroh smo zavezani k nenehnim inovacijam v tehnologiji in strokovnemu razvoju svojih kadrov. Naš strokovni in transparentni postopek recikliranih virov in sistema ravnanja z odpadno embalažo potrjuje tudi strokovna javnost. Že drugo leto zapored smo tako na ravni skupine prejeli prestižno evropsko nagrado Plastic recycling Award Europe 2020, ki jo podeljuje strokovno evropsko združenje »Crain Communications and Plastics Recyclers Europe (PRE).

 

Odličnost našega dela potrjuje stroka: nagrade v dveh kategorijah

Nagrajeni smo bili v dveh kategorijah, in sicer Izdelki leta za gospodinjstvo ter prosti čas ter Inovacija leta za reciklirne stroje. Nagrajeni izdelki so bili narejeni iz reciklirane plastike s pomočjo Interserohovega procesa Recycled Resource.

Podelitev nagrad je bila v med 9. in 11. decembrom lani na srečanju Plastics Recyclers Europe (PRE), kjer je strokovna komisija preučila najnovejše dosežke s področja recikliranja plastike, praktičnih rešitev za krožno in trajnostno uporabo plastike, ravnanja s plastičnimi odpadki in boljšega dizajna za recikliranje. V sklopu podelitve je udeležence pozdravil tudi evropski komisar za okolje, oceane in ribištvo pri Evropski komisiji Virginijus Sinkevičius.

 

Med nagrajenimi izdelki tudi stol FALK

Med nagrajenimi izdelki leta 2020 je tudi prvi dizajnerski stol na svetu, narejen iz reciklirane plastike: stol FALK. Razvili smo ga v sodelovanju z oblikovalci v danskem pohištvenem studiu HOUE. Reciklirano plastiko, uporabljeno za izdelavo stola smo pridobili s pomočjo Interserohovega procesa Recycled Resource. Izdelani stol se lahko pohvali tako s privlačnim videzom kot tudi s primerom uporabne vrednost reciklirane plastike. Po zaključeni življenjski dobi stol lahko razstavimo na posamezne dele in recikliramo. FALK predstavlja vodilni projekt zaprtih zank v gospodarstvu in zaščite okolja.

 

Natančno in trajnostno izpolnimo želje naših strank

Nagrada je bila podeljena tudi za kaskadni sistem za ekstrudiranje COREMA®, ki ga je Interseroh razvil s proizvajalcem tehnologije EREMA. COREMA® v samo enem koraku obdelave omogoča izdelavo prilagojenih reciklažnih zmesi za izjemno visokokakovostne aplikacije.

 

Stol Falk