+++V šestmesečnem pilotnem projektu Interseroh in Burger King® lansirata lončke za večkratno uporabo v dvanajst restavracij Burger King® v Kölnu in Frechenu. Od 1. marca 2022 imajo kupci možnost, da kot alternativo embalaži za enkratno uporabo ob naročilu izberejo skodelice za pijačo za večkratno uporabo. Za izvedbo se uporablja kavcijski sistem, s katerim si lahko posodice za večkratno uporabo za tople in hladne napitke izposodite za en evro in jih vrnete v vse sodelujoče restavracije.

 

Z aktivno uporabo do 60.000 kozarcev, danih v obtok, je mogoče prihraniti na stotisoče kozarcev za enkratno uporabo. Interseroh kot dolgoletni ponudnik okoljskih storitev in storitev optimizacije ravnanja z odpadki Burger King® nenehno podpira pri cilju obvladovanja odpadkov z zmanjševanjem in recikliranjem plastike. Ugotovitve iz pilotnega projekta bodo uporabljene za razširitev sistema po vsej Nemčiji in razvoj nadaljnjih alternativ za ponovno uporabo. Cilj je do leta 2023 ponuditi možnosti za ponovno uporabo po vsej državi.

 

Interseroh s svojimi izkušnjami in nasveti ni le podpiral Burger Kinga® pri uvedbi sistema »looping«, temveč je med pilotnim obdobjem ponudnik okoljskih storitev prevzel vse korake za kroženje skodelic za ponovno uporabo. Po zbiranju uporabljenih kozarcev se le-ti očistijo v skladu z vsemi higienskimi standardi in nato dostavijo nazaj Burger Kingu® v ponovno uporabo.

“Preprečevanje nastajanja odpadkov je bistveni del trajnostne rabe virov,” pravi generalni direktor Interseroha dr. Axel Schweitzer. “Veseli nas, da Burger King® obravnava to pomembno vprašanje in da ga lahko podpremo z našim dolgoletnim strokovnim znanjem in izkušnjami pri zapiranju proizvodnih ciklov. Skupni projekt z Burger King® se zelo dobro ujema z našo vizijo sveta brez odpadkov in uporabo skodelic za večkratno uporabo. Ker je večkratna uporaba boljša za okolje.”

Dodatne informacije o Interserohovih rešitvah za večkratno uporabo najdete na:

https://www.interzero.de/mehrweg